20-01-2010

Hurm...my first post for this year..Lame da xnulis. Maybe sbb aku just accept things as it is lately, so no heart felt...

Last Sunday, dia bawak aku jumpa family dia..Upon birthday party anak akak dia..Ramai yg datang. Parent dia, jiran n adik beradik dia..Cuma 3 siblings dia je yg xdtg..Apparently, adik beradik dia suma yg laki muka sebijik dia. Mmg saling xtumpah. Suma muka bapak dia. Tetiba rasa cam dia ada byk lak. Cam kembar lak. Huhu..Family dia..hurm..such a happy family, happening..suma ok. Aku ni xsuka g uma orang. Bru g jap, da rimas nk blik. Tp kat uma akak dia ritu, xrasa camtu..Bla rasa nk balik pas da lama, diri pjuk ati suh stay dlu jap lg..Sampai la dia sndri ajak aku balik..Huhu..unbelieveable..Bapak dia ok...ramah, byk tanya..Ngam ngan aku. Akak ipar dia, even akak dia pun. Just mak dia je, not even a word dr aku dtg. Msa nk blik je, aku ckp blik dlu n mak dia ckp ye la..Dia ckp mak dia mmg camtu. Tp aku prasan dr dtg mak dia pandang aku time aku terpandang mak dia. Tah la. Bf adik dia pun datang gak. Bpk dia ckp kat maknye, byk calon menantu kta...Huhu..Smlm msa gayut, dia cakap, akaknye ajak datang lepak uma bila free...

Skrang aku da tukar keje..maybe aku akan dambung master dlm bln 6 ni..If sambung master, for sure ktorang plan tunang trus, n kawin by next year..N skrang, aku da dok serumah ngan bestfren aku..Dia dapat keje kat sini..Tp aku rasa makin jauh ngan dia.Ritu, aku tegur dia, tgur prangai dia..Tah la, pe mknanye lau dia ngan aku same cam dia ngan kengkawan dia yg len?Tp tpulangla pd dia, coz aku xrasa aku penting dalam hidup dia..

Skrang, aku mula tebuka utk pk cara generate income slain dr keje ni..Aku xnk pisang buah 2x..Ckup la skali orang naye aku..Utk thn ni, get a good look at my back!
Reactions:

4 comments:

  1. sbnrnye da lame kt rs kt berdua ni dah jauh...dun know if u just felt it now..xingat sjak bile tp prasaan bile borak ngan awk da xsame mcm dulu..terasa awk da xmemahami kt mcm dulu n trasa mcm awk bosan bile kt berckp or luah prasaan..esp psl W..sjak awk ckp kt cr awk bila gado ngan W je..it made me sad..so i'm trying to settle evthng bout him by myself..kt xnak awk ckp kt ingat awk bile gado ngan dia je walhal bkn mcm tu..sjak awk dok sini, byk mslh timbul dlm idup kt esp 'bout family..n it's really make me down..alone..rs ssh nk bercerita sbb no respond bila cite ngan awk..n slalu nye awk terus tukar topic..sjak tu kt mmg da xcite sgt ngan awk n lebih suke cite ngan jun (bdk msts)..n she alwiz be thre when i need s/one..maybe sbb jarak awk n kt makin jauh...kt pun xde kat cc awk bila awk perlukan ssorg..so do i..xtau nk explain camne lagi tp keadaan mmg xsame sbb prasaan y dulu da xde...ilang...

    ReplyDelete
  2. Kta bukan bosan bla awk luah prasaan..W mmg kompem cri kta bla korang gado je. Lau x, tenggelam.

    Awk lak, lbey byk spent time ngan owg len compared ngan kta. Kta dok jauh, blik mggu awk xley spent time, blik sbln 2x pun awk susah nk spent time. sampai kta kna kua ngan nizam lak.Nk jd pe.sampai dia lbey care psal kta.

    bab len lau awk cite, rase kta xde msalah. cuma bab w je. kta xnk jd perancang hubungan korang. kta xnk t pape jd, kta yg btngungjwab.sbb kta xnk ilang korang.kta cuma ley diam, dngar n nsihat je..ingt dlu kes farid ngan shkrin..dlu awk rsa bsalah sbb tu. jd kta xnk la wat bnda yg sma kat awk lak. kta xnk jd penentu jalan korang.n kta xnk menangkan sape2.

    rsanye kta ingt bla kta start xharapkan awk lg. msa awk jejalan n kta kol psal income tax tu sampai la rini. byk kali kta kecewa sbb tiap kali kta harapkan awk, awk snyap. tiap kali kta pujuk dri, tiap kali tu jugak la benda yg sama jd. kta xharap awk tlg. kta cuma hrap awk ada.n kta xksah awk xnk tlg / xley tlg. kta cuma nk awk care. bkn awk xtau, kta jnis lau org explain, kta trima..kta bkn jnis nk mrah lau da explain..

    awk watpe pun kta snyap je. tp xbmkna kta xcare.lma2, bla bual, kite cite blik suma, kta tnya blik sume. pnah ke bla awk cari kta sbb plukan kta, kta xde?kta cume xde bla awk xcri kta time awk plukan someone. bla kta cari awk lak in turn, awk ada?kta kdg2 pk, bla tua, bla mati t, kta sorang.

    ReplyDelete
  3. erm...maybe kt mmg krg peka sbb tu leh jdk mcm tu..psl income tax tu rsnye kt da ckp ngan awk kt xtau..sbb xpenah byr..ape y kt tau, kt da bgtau awk on de sport ms tu..kt ckp xtau sgt psl kene byr tu tp ade limit gaji bape ntah mmg kene byr..even smpai skung pun kt xamik tau pun psl tax2 tu sume...yela..maybe prangai suke amik mudah sume bende mcm y awk ckp tu sbbkan org pk camtu psl kt...

    ReplyDelete
  4. Ye, tp last msg kta tnya tu awk xreply. sampai rini awk xjwb, n x explain lngsung nape xreply.awk trus snyap dr last msg kta tu sampai la bmggu2, even kta blik mlk lg pastu, kua pun, awk xde nk ckp nape xreply.last2 kta cri a.nizam.

    ReplyDelete