Duit dan Ting Ern

Smlm jumpa ima..discuss psal bisness..Bisness topup n cyrewards...Dua2 bisnes ni, aku join pas ilang keje..Credits to mrjajan, dia mmg wat bende2 ni fulltime. Duit mmg ribu2 la masuk. Aku join bende ni pun coz xnk ilang income cam ilang keje dlu...Backup in case. Anything can happen, you know..

Bisness topup da jln, duit pun da masuk...For me, mmg xrugi join topup ni. Monthly biasa aku spent around rm100 for top up aje. Bla abes kredit je mula la mlas nk g cari topup. Bnda ni lak kta topup dri sendiri pkai sms je. Dr buang duit bli topup kat apek, bek sndiri topup..[elak bazir duit kat orang, huhu..] lau topup utk dri sndri je n just jual topup, mmg untung sen..Consider worth it la bg yg xminat bisnes, tp nk dpt benefit bila topup..Lau nk lbey of course kna cari downline at least 4 orang..

Nk join? Snang je...
1 - register online kat sini, free, tp sebulan je la user account ni. Bla da bank in fee kat upline, bru jd VIP member -> http://prepaid4u.net/?id=topup_me

2 - bank in rm65 kat upline, then dia akan activate VIP akaun kta. Kta akan receive sms activation. Just reply "YES" je.

3 - Upon activation, kta akan dapat MyeCash rm11. Bende ni la kredit topup yg kta akan pkai or jual. So, pkai la rm5 or rm10 MyeCash ni utk test topup dri sendiri or org len. Cam bli topup reload kat kdai, bla kredit da masuk, pembeli akan dpt sms yg kredit da masuk. Kta lak akan dpt sms report yg kredit da masuk kat pembeli. So pembeli or kta, dua2 xley nk tipu la yg kredit xmasuk. MyEcASH kta bru ada rm11, so lau kta pkai topup rm10, MyeCash kta akan tnggal rm1. Camne nk tambah kredit(modal pusingan) utk jual / pkai topup? Here goes next step.

4 - Kta bli kredit kat ATM maybank or bli online kat -> https://www.cimbclicks.com.my/TIBSEPWeb/fpxBillPayment_add.do?payeeId=FPXMET
* lau bli kat ATM, kna pkai Maybank ATM card. Msuk je kad tu cam nk withdraw, tp plih menu beli topup. Plih amount topup yg kta nk beli (min rm30), t dia akan kua resit camni. Sent sms kat gateway (masukkan kod tambah nilai yg ada kat resit ni), t dia akan topup MyeCash kta. So MyeCash kta yg tinggal rm1 td, akan jd min rm30 depend on amount yg kta bli td...

* lau bli online, kta kna ada online banking account la..msukkn no hp kta, ic kta n amount kredit yg kta nk bli..pastu proceed based on jenis bank kta. (maybank, cimb, etc...)


5 - Skang kta da ada modal, bla nk pkai/ jual topup, just ikut sms dlm manual yg kta dpt msa register as VIP. For each topup kta akan dapat komisen. Skit je la. But once kta da ada downlide, kta akan dpt mcm2 bonus utk topup yg kta pkai, yg kta jual, downline kta kta dpt n topup yg downline kta pkai / jual for continously for 10 level...

Yg cyrewards ni lg senang, just cari 2 orang, then settle, tnggu duit msuk je la. Tp fee mhal sket la...min rm248...


Smlm msa discuss bende ni ngan ima, jumpa Ern...Gosh, she's so adorable...
biasa dia pnggil aku Che Che (kakak)...tp smlm first time dia pronounce "kakak". Huhu...sukenye...wish t bla da kawin ngan dia, ank ktorang akan cute mcm Ern...Mmmmmuahh! Cyg Ern... (^_^)

Mlm td gayut ngan dia...Discuss psal cincin risik n tunang...
Tak sabarnye tunggu couple ring ni tukar jd cincin tanda dr dia...Cincin ni aku bli spasang...msa ktorang bru couple dlu...One for me n one for him..Ada sebab nape aku bli cincin xfeminin nih tau...Msa bli tu nga patah ati ngan ajie..Then bli la cincin camni utk dri sndri sbb xnk jd lembik lg...Huhu...n sbb nk pkai cincin ladies dr orang yg akan jd suami aku je, xnk lg dr laki yg hampeh...N it's about time now...Life is soooo beautiful. Hurm.....

Ape la nk jd rini...da la msuk keje lmbat, [nsib bek RA ley msuk keje ikut suka ati] keje xjln2 lg ni..dok ngadap blog lak...Tah la...fokus cam da t'pesong ler....T'pesong ke pojek master..Lg 2 minggu lapor diri as tutor...so kna smbg master la gamaknye n complete PhD within 5 years...Ganbatchou!!!

Tau x..smlm, ima cite, syazlan ckp keje aku bterabur???! Man, I wanna see how good is he. Sesuka ati wat statement tnpa bukti sahih. Lau bgus sgt, nape pkai hasil keje aku? xmalu! [marah berapi nih]
Reactions:

0 comments:

Post a Comment