Uma baru…

Phew…arini start dok uma sewa…pg td checkout asrama. Rumah ni x de la ok sgt, tp ok la dr dok panjat tingkat 5 ari2…nk turun pon malas…cheh, mcm la dok uma sewa rajin nk kua…huhu…ok la, xde la takot nk g toilet lg….n xde la bebalek blackout je. Nyakitkan ati. Sewa pon lg murah dr dok asrama. at least ley msak, ada dapo…td da bli kuali…brg msk je lom ada lg…xsabar nk msk..nk cri mkn pon snang kot sni. Pling terok pon ada kfc n mcd….toilet dia, xla ok sgt, but guess I can bear with it..

ah….pnatnyeee…nk tdo xley lelap lak..ptg kang nk kna kuar awal, nk tuang myak dlu…moto da sampai. Abg cayang post..mnggu lepas sampai. Siap basuh sampai kilat lg..huhu..tp ni moto da koto…kene taik burung kat asrama. Yucky, ni yg xsuka nk basoh. period first day lak rini…mlm tdo mti xsdar pe nye. Bestnye lau dpt g urut kaki…msti sedap tdo.


Tp pose da nk dkat, xley la urut…thn ni 1st time pose dlm keadaan ada gastrik. Sbln la mkn ubat gamaknye. I hate meds. Maths pon. Wakakaka…



Test da nk dkat…bru study 1 chapter je utk 1st subjek. Camne nih..sempat ke nk stdy suma..wua..bebudak group suma dpt cari dataset utk klas rini..aku dpt gak, tp xbape ok…aih…susah tol xde tenet ni. Da la aku ni jenis cari mmg xjmpa…xsabonye nk bli broadband..printer dah bli. rm 175 brand HP...3 in 1. ley scan, ley print n ley potostat. credits to paeza...this is the first time in my life, ada printer yang dibeli ngan titik peluh sendiri....another asset besides my motorcycle..


Xsabar nk blik pt raja…takat ni ok la, xde msalah jauh ngan dia…life goes on n progress ktorang pon cam biasa. The secret recipe? Hurm..i would say that it’s patience plus understanding. Ex: pmpuan biasa msti nk melenting lau pape xkene especially during pms. Even usually bende camtu mmg akan wat kta melenting, ngan dia, kene pk la sblm btindak. First…tnya dengan jelas n bek cam sumanya ok. Then bru decide ptut melenting ke, majuk ke or take pape action len. Pas da decide, pk steps utk wat suma tu INCLUDING the consequences. Then, tada…settle dengan aman…Trust? Not as important as those two’s. Why? Coz it doesn’t matter n really effects these 2 factors. Lau caye fully pon xguna lau xley sabar, xley paham, xley tolak ansur…n it takes times to practice these..Psoalannye, msti ke dua2 org dlm relationship tu kna practice suma ni. Tet….not necessarily. Sorang da ckup utk bwak changes dlm satu2 hubungan…tp lau dua2 dpt wat, ok gak. Tp seems quite impossible coz dlm satu2 hub, msti ada pihak yg lbey dominan..that’s it tips for today…

Rndunye kat tan…tp dia cam da mati je…bla nk blik mlk jmpa si kecik ni…
Reactions:

0 comments:

Post a Comment